(1967)

Natuurlijk heb ik zelf ook patronen en blinde vlekken. Het is een proces wat altijd zal bestaan. Het heeft geholpen om er bij stil te staan en bewust te worden hoe dat bij mij werkt.

Het geeft me houvast om in het nu te leven. Zoveel mogelijk. Het verleden kan ik niet veranderen. Ik kan wel mijn gedachten richten op de toekomst maar de werkelijkheid ligt in het nu. Stap voor stap. Deze kijk op het leven zie je ook terug in hoe ik haptotherapie aanbiedt.

Ook de opleiding tot haptotherapeut heeft me hierbij geholpen. Het is goed te weten hoe ik zelf in elkaar steek voordat ik anderen probeer vooruit te helpen. Mijn eigen valkuilen onder de loep nemen maar ook mijn kwaliteiten. Ik ben er een vrijer mens door geworden. Weet beter waar ik sta. Ook nu blijf ik me bijscholen, verdiepen en heb ik intervisie met collega’s.

Voorheen was ik verpleegkundige in het ziekenhuis met ook ervaring in de psychiatrie. Ik heb in diverse ziekenhuizen in Nederland gewerkt, op verschillende afdelingen. Ook heb ik 3 jaar gewerkt in Wales op een oncologie afdeling. De 4-jarige opleiding Haptotherapie heb ik gedaan bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.